yoga örebro

Om Breathwalk

Breathwalk (Prashamayana) kan beskrivas som gående meditation och har utvecklats från kundaliniyogan. Här kombineras långsam promenad med olika andningstekniker och medveten närvaro.

Breathwalk har positiva effekter på kondition, cirkulation, hormonbalans, hjärtrytm, lungkapacitet och upplevelse av känslomässig balans. Kombinationen av olika andningstekniker, gång och medveten uppmärksamhet bidrar till klarhet och lugn. Breathwalk är ett enkelt och effektivt sätt att öka sitt välbefinnande.

I början av varje Breathwalk utförs enkla uppvärmningsövningar följt av själva promenaden. Vi avslutar med stretchövningar och meditation.

Alla övningar görs stående och gående så ingen yogamatta behövs. Rekommendationen är att klä sig i lediga och bekväma kläder samt att ha en ryggsäck om något behöver bäras eftersom armarna behöver vara fria att röra sig. Klädseln bör vara något varmare än vanligt då promenaden sker i lugnt tempo.

Hela ”walken” med andning och allt var otroligt avslappnande och välgörande för själen. Tack för inspirationen till ett nytt sätt att njuta ute i naturen :) / Åsa S

De flesta Breathwalks arrangeras i Sommarroskogen i Örebro. För grupper som önskar arrangera en Breathwalk för till exempel kompisar, arbetskamrater eller medlemmar kan jag anpassa platsen efter era önskemål.

Schemalagda Breathwalks hittar du under öppna pass.

bok om Breathwalk

Breathwalk. Breathing Your Way to a Revitalized Body, Mind and Spirit

Författare: Gurucharan Singh Khalsa och Yogi Bhajan

Boken ger en grundlig introduktion till Breathwalk och dess positiva effekter. Den beskriver 16 olika Breathwalks, som ger bra stöd till dig som på egen hand vill utforska Breathwalk. För att ta till dig konceptet rekommenderar jag dig attt gå varje Breathwalk minst två gånger och att skriva ned dina upplevelser. Du kan köpa boken hos flera onlinebokhandlare.